BG Government SPAM

Една остроумица твърди, че човек не си избира роднините, но приятелите са си изцяло негова отговорност. В конкретния случай - отговорността да получаваш спам макар и добродушен, от държавни служители, си е изцяло наше бреме.

Поводът за настоящата ми словестна полюция е едно писмо от МТИТС (да не се чете "mmm... tits"!) получено преди малко.

В него авторът ни уведомява, че Департамента за вътрешна сигурност на САЩ направил изследване.
Темата на изследването е "Въздействието на пандемичен грип върху комуникационните мрежи"?!?! Грип, мрежи... бе тези в САЩ нямат ли си NOD32?? И как грипът е проникнал в мрежите им, телекомуникационните?? Явно ще да е нов щам - H1N1, WEB2FTP3. Айстигабе!

Чета надолу.. имало препоръки, т.е. указания направени. Четири броя. Внимавай в картинката, че ако не изпълниш указанията, не носим отговорност!.

Следва разграничаване на автора и бягането му от отговорност - изследването било за САЩ. Но и съпричастност към дискутираната проблематика - позиция, че документа би бил полезен. Като за капак: призив да оспамим всички приятели и познати, които по някаква случайност не са попаднали в спам-листата на government.bg

Ми хайде да го видим този документ - аттачнатият файл с кодовото име EAPC(CCPC)N(2009)0022.pdf, което може да те доведе до сериозни размисли на теми в сферата на енигматичните науки и творчеството на Даун Браун в ранния му период и творбата му "Цифрова крепост". Посегнах с мишката да отворя файла и за миг се почуствах като Том Круз "... файлът, барабар с компютърът ти ще се самоунищожи след 5 сек! 5, 4, 3...". Престраших се.

Такааа, в него на чист роден English се разглеждат душевните терзания на главния герой, дали да ходи на работа болнав и да окиха всичките си колеги, превръщайки се в самоходна бактериологична бомба БЕЗ закъснител. Ако и в името му има Ел, Ал или Бин, направо да влиза в TOP 20 Most Wanted guests of Guantanamo Beach Resort.
Алтернативата на героЯт е да си стои вкъщи, което води до следващият екзестенцианен въпрос "ще го бъде или няма да го бъде" интернет доставчикът ми. С други думи (прости): дали кварталният LAN-аджия ще устиска пийкът в натоварването на ланката му и ще има ли достатъчен капацитет да поеме всички грипясали представители на работническата класа.

..и тук дойде ШОКЪТ!

Ми че то докладът, изследването де, било писано 2007 година... и вече смених образа - станах(С)Мел Гибсън и филмът му за голямата конспирация (забравих му името, плс провери в ИМДБ.com.
Значи:
Хамериканците са знаели за грипa, този модерния, свинския, още 2007 година. Но чак сега предупреждават партньорите си от NATO ( щото доклада идвал по линия на сътрудничестовото ни с цитираната пара-военна организация). Накрая ще се окаже, че този грип наистина е една добре-режисирана пиеса за изкарване на малко кинтаж и стабилизирането на САЩ икономиката по този начин. Документът е поредното зрънце от насаждането на паника, водеща до безразборното и паническо изкупуване на наличните количества антигрипал, тубифлекс и озверин от аптеките.

Но хайде стига толкова sci-fi, да се върнем на критиката към българския спам-чиновник. Подготвих кратка инструкция списък с допускани грешки:

"Как НЕ СЕ праща е-(лектрическо) съобщение", задължително четиво за членовете на домейна government.bg:

Грешка 1: (която става ясно, че е допусната едва накрая):
Не е редно да използваш пощенската кутия tdragostinov@daits.government.bg, а накрая на писмото да си се подписал "Александър Согиндолски". Защо така г-н Согиндолски, защо така Александре? Няма кой да ти направи e-mail бокс ли? Съмнявам се! Клетия Тошко, сигурно яко се напъва пред началството и слугинажната му душа изпада в оргазмено състояние, когато се е успял да се натегне на началника.

Грешка 1.а:
daits.government.bg вече няма, кога ще си оправите mail адресите? Викнете 50-60 човека от ЕТ "Информационно обслужване по домовете", момчетата ще ви нацъкат настройките за по-малко от 100 дни.

Грешка 2:
Списъкът с e-mail адресите на всички получатели явно е събиран усърдно, но не особено качествено. Сред стандартните получатели info и office, гордо се мъдрят callcenter, webmaster, та даже и 47000, но пък и специлано отношение към anna_naydenova - да почерпи.

Грешка 3:
E-mail без Subject не чета! Демонстрира пълна липса на УВАЖЕНИЕ!


Грешка 4:
Body-то, ах... Отварям HTML форматирани писма, няма проблем. Но WYSIWYG редакторите не са това което бяха. Не ползвайте TAB бутона, когато пишете е-mails, много ви моля! Не е фатално, ако новят абзац не е един ТАВ навътре.
И айде малко по-голямо уважение към държавните символи - този герб на Р.България от мокър вестник ли го сканирахте? Само кажете че ви трябва и ще ви пратя векторно изображение с 600 dpi.

Извод:
Смятам да се регистрирам на тази страница: http://www.kzp.bg/register/.
Наивно по дестски се надявам, че при следващия спам от government.bg Държавата ще издърпа ушите на Държавата.


Надеждите умират последни... но умират.

2 коментара:

rovas каза...

Хааахаа, тубифлекс... това па как ти дойде на акъла... не беше ли храна за рибки :)
БТВ: успех с КЗП

Thomas каза...

Хм, я ми кажи само как изчисляваш резолюцията на векторните изображения! :-)